Povestea apiculturii este una speciala, cu mic cu mare suntem fascinati de albine iar astazi, datorită https://www.facebook.com/Api-Stuparitul-apistuparitulro-1432708517045747/, am aflat multe lucruri inedite dar si pragmatice despre viata si obiceiurile acestor insecte.
Am fost curioși despre cum se organizeaza albinele în stup, despre rolul pe care îl are regina numita si matca în cadrul familiei de albine, despre stadiile de dezvoltare ale albinelor (oua, larve, nimfe), anatomia lor, durata de viata, ocupatiile prin care trece fiecare albina de-a lungul vietii ei.
Am aflat ce este polenizarea, din ce este facuta mierea,am gustat produsele stupului: miere, fagure, polen, propolis si ne-am probat în costum si masca de apicultor.
Am văzut pe viu cutia-stupului în care locuiesc albinele si uneletele apicultorului: dalta, perie, afumator, furculita de descapacit, faguri cu ceara de albine si rame din lemn.
Multumim apistuparitul https://www.facebook.com/Api-Stuparitul-apistuparitulro-1432708517045747/ pentru o duminică de primăvara ca in stup.
Psiholog Lucia Șireanu
Psiholog Florentina Anghel