Partenerul tau manifesta o personalitate de tip Bordeline?

Caracteristica principală a celor care manifestă o personalitate de tip #bordeline este instabilitatea #relatiilor interpersonale, a propriei imagini de sine si a afectului si a impulsivității manifestate prin:
👉 cheltuieli abuzive;
👉 joc patologic;
👉 abuz de substanțe;
👉 mancat excesiv;
👉 relatii sexuale dezorganizate;
👉 emotii alternante intre idealizare si devalorizare;
👉 comportament agreziv, automutilant- crize de afect, furie constanta, agresiuni fizice;
👉 amenințari de suicid;
👉 acte autodistructive repetitive;
👉 frica de abandon;
👉 perturbare de identitate- imagine de sine instabilă;
👉 impulsivitate – in incercarea de a-si paraliza sau de a-si satisfacesentimentul intens de singuratate si goliciune;
👉 simptome psihotice si disociative – se simt pe ei insisi ca nefiind reali..
‼Dacă la început persoanele cu această tulburare atrag enorm, tocmai prin intensitatea trăirilor și pasiunea pe care o manifestă, atât la nivel intim, cât și în context social, pe parcursul relației sunt foarte greu de gestionat și tolerat. O asemenea persoană este mare consumatoare de energie, iar partenerii își pierd capacitatea de concentrare și intervine lipsa de funcționalitate socială în parametrii normali.

Din cauza dezechilibrului interior, o persoană cu borderline va manifesta psihoze și nevroze deopotrivă, iar asta le poate face să devină periculoase. #Gelozia poate fi dusă la extrem, până la urmărire, invadarea intimității, jigniri, #abuz fizic și alte manifestări violente. În timp, partenerul devine temător, terminat psihic și emoțional, manifestând elemente de paranoid.

‼Din fericire, această tulburare se poate trata. Spre deosebire de #narcisisti, persoanele cu #TPB recunosc că ceva nu este în regulă cu ele și că au nevoie de ajutor. Dacă totuși, o persoană cu această tulburare refuză #tratamentul, este recomandat ca partenerul acesteia să iasă din relație.

Chiar dacă #despărțirea de o asemenea persoană reprezintă un adevărat proces, în sensul că durează mult și implică multe situații și riscuri, a rămâne în relație poate duce către probleme mult mai grave, precum pierderea propriei sănătăți mentale sau chiar fizice.

Dacă vă regăsiți în situația expusă în acest articol, indiferent că sunteți persoana care suferă de această tulburare sau partenerul unei asemenea persoane, vă recomandăm să apelați din timp la ajutorul unui specialist.