Un nou serial Netflix face furori in randul pasionaţilor de seriale, povestea unei tinere care, conştientă că poziţia sa în societate depinde exclusiv de viitorul soţ, ţine cu tot dinadinsul să-şi găsească propriul loc în lume.
Bridgerton este despre sexualitate, despre dependența de substanțe, despre curajul de a iubi, despre puterea de a depăși tiparele moștenite, despre acceptarea de sine, despre imperfecțiune demnă de iubire, despre suficientă, despre modele comportamentale, despre viață, iubire și despre curajul de a fi vulnerabil. Serialul aduce în atenția privitorilor, pe lângă scenele de sex mai mult sau mai puţin explicite, și o distribuție colorblind, care face că personaje principale, de exemplu cel mai râvnit burlac al momentului, ducele de Hastings, şi regina Charlotte, să fie interpretaţi de actori de culoare precum Regé-Jean Page şi Golda Rosheuvel.
Acţiunea are loc pe la 1810 şi totul începe cu unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale nobilimii londoneze: debutul tinerelor moştenitoare în faţa reginei.
Daphne, fiica cea mare a bogatei, dar încercatei familii Bridgerton, face o impresie deosebită şi devine “perla” sezonului, cel puţin în viziunea misterioasei doamne Whistledown, autoarea anonimă a unei fiţuici de scandal pline de bârfe şi răutăţi ce fac deliciul artistocraţiei britanice. Doar că ascensiunea fulminantă a lui Daphne în ochii şi gândurile egalilor ei nu e deloc lipsită de obstacole şi primejdii.
Psiholog Lucia Șireanu
Psiholog Florentina Anghel