GALERIE

Emotions and expressions ~ Learning Cards

Carduri utile în vederea dezvoltării inteligentei emoționale prin manifestarea emotiilor prin comportamente non-verbale (mimica, gestica, etc) si verbale (utilizarea cuvintelor potrivite, tonalitatea si prozodia limbajului, modularea limbajului pentru a exprima corect starea emoțională.

Povestea mea – Carduri Metaforice

În cadrul ședințelor de consiliere, folosim diferite instrumente pentru accesarea subconștientului, ca de exemplu cardurile metaforice. Cu ajutorul cardurilor metaforice, copiii își exprima mai usor trăirile interioare, problemele care îi frământă și modul în care fac față fortelor exterioare; astfel le este mai usor să vorbească prin intermediul imaginilor, decat sa spuna direct, ceea ce le este greu sa exprime.

Copiii și apicultura

Povestea apiculturii este una speciala, cu mic cu mare suntem fascinati de albine iar astazi, datorită ApiStuparitul, am aflat multe lucruri inedite dar si pragmatice despre viata si obiceiurile acestor insecte.

Am fost curioși despre cum se organizeaza albinele în stup, despre rolul pe care îl are regina numita si matca în cadrul familiei de albine, despre stadiile de dezvoltare ale albinelor (oua, larve, nimfe), anatomia lor, durata de viata, ocupatiile prin care trece fiecare albina de-a lungul vietii ei.

Handprint Art ~ Activitate practică

Un cardinal roz, un dinozaur auriu și o păuniță mov s-au distrat de minune!
Uitați ce a ieșit din mânuțele lor. Activitatea a avut ca scop dezvoltarea imaginației și abilitatea de a gândi abstract în timp ce se distrează.
Totodată, copiii, au scos in evidență personaje atat de diferite dar care lucreaza impreuna pentru atingerea aceluias scop, acela de armonie, toleranță și solidaritate.

Terapie prin stimulare senzorială

Astăzi folosim nisipul kinetic. Acesta este foarte diferit de nisipul obişnuit: are o textură fărâmicioasă, nu se lipseşte de mâini, de nicio suprafață cu care intră in contact, dar în acelaşi timp este foarte uşor de modelat și cel mai important, nu este toxic.
Foarte bun pentru toți copiii, dar mai ales pentru cei care trec prin comportamente de agitație, cu deficit de atenție, de integrare senzorială, sau cu tulburări de spectru autist. Iar prin stimulare la nivel senzorial, modelând nisipul kinetic, reuşim să realizăm tot ceea ce nu reuşim la nivel conştient.
Activitatea implică:
-coordonare vizual notorie,
-precizie în execuție
-stimulează motricitatea fină
-creativitatea
-răbdarea
-finețea

O mie si una de povesti

Deseori, în activitățile noastre terapeutice, folosim jocuri de imaginatie si de nascocit povesti ce stimulează imaginația si dezvoltă vorbirea copiilor.
Jocul “O mie și una de povesti” îți acordă foarte multe posibilități pentru crearea unei povești, dar ține de imaginația fiecăruia de a inventa cea mai nebunatică și mai interesantă poveste. Așadar, lăsați-vă imaginația să zboare, iar rezultatul va fi unul extrem de frumos și de amuzant.

Desenul Infinit ~ educatie timpurie

Hai să dăm frâu liber imaginației copilului și să contribuim la dezvoltarea musculaturii mânuțelor cu ajutorul acestui joculeț distractiv. Iată cum:
Luăm o coală de hârtie și câteva creioane colorate alături.
Alegem o culoare și desenăm un element pe hârtie (o linie dreaptă, oblică, curbă sau un cerc ori altă figură cu condiția să fie realizată dintr-o singură mișcare pe coala de hârtie, adică nu ridicăm creionul indiferent ce vrem să desenăm) Noi am ales semnul infinitului.
Pe tot parcursul activității copilul este provocat sa verbalizeze. Antonia a povestit despre covrigii delicioși pe care îi mănâncă împreună cu bunica.
Jocul ne permite să desenăm și să stimulăm imaginația copilului.
Ajută la dezvoltarea musculaturii mâinii.
Crează cadrul potrivit pentru stimularea limbajului.
Merită să încercați și voi!

Testele sau tehnicile proiective în evaluarea copilului

Utilizam testele proiective în evaluarea psihologică a copiilor. Acestea ne relevă bogăţia şi fineţea expresiei infantile si informaţii privind funcţionarea psihică a copilului.
În plus, această metodă facilitează întâlnirea cu copilul, oferindu-i o modalitate de exprimare mai adecvată.
Testele sau tehnicile proiective de investigare a personalităţii, mijlocesc exprimarea (proiecţia) conţinutului inconştient individual. Aceste teste pot da informații utile despre personalitatea celor care desenează: trăsături de temperament, aptitudini deosebite, caracteristici personale.

Terapia prin joc ~ beneficii in tratamentul psihoterapeutic

Terapia prin joc, cunoscuta in termeni medicali ca ludoterapie, este o metoda de tratare a problemelor emotionale a copiilor. Când copilul are nevoie de suport, una dintre formele cele mai bune de a-l ajuta este prin inceperea unui proces de terapie prin joc.
Care sunt uimitoarele beneficii?
-ii faciliteaza vindecarea unor experiente trecute stresante sau traumatice
-ii permite exprimarea afectiva: a emotiilor, sentimentelor
-ii incurajeaza gândirea creativa si apariția unor ganduri alternative
permite dezvoltarea abilitatilor de luare a unor decizii sanatoase
-ii facilitează comunicarea către alții legata de problemele si grijile personale ii sustine învățarea unor noi comportamente si modalități de gândire.

Exerciții pentru antrenarea minții!

Ne bucurăm să folosim de fiecare dată în activitățile noastre de dezvoltare personală, o mulțime de exerciții pentru antrenarea minții celor mici: Sudoku • labirinturi • jocuri de cuvinte • rebus • probleme matematice • jocuri cu numere • jocuri de memorare.

Importanta validarii emotiilor celorlalti

Oare cum merge un om fericit? Dar supărarea poate dansa?
Cu ajutorul cartonașelor cu emoții, învățăm să ne recunoaştem emoţiile proprii, să ne respectăm nevoile proprii, fiind astfel în contact cu o parte importantă din propria persoană; mai unitari şi mai armonioşi, devenind mai adaptabili.
De asemenea, putem recunoaște emoţiile unei alte persoane și să învățam să respectăm acea persoană, cu nevoile proprii, să o validăm, adică să îi transmitem mesajul: „E în ordine aşa cum eşti!”; să o acceptăm și să putem construi o relaţie mai bună cu aceasta.

,,Mimă’’ – Scop: Recunoaşterea emoţiilor, etichetarea corectă a emoţiilor

Ai mimat vreodată cum fierbe supa? Sau oare poți descrie cum arată o ceașcă de ceai?
Prin mimă devenim creativi iar prin descrierea verbală învățăm cuvinte noi și cum să ne exprimăm corect.

Testul Oglinzii – evaluarea nivelului conștiinței de sine la copil

Oglindă, oglinjoară,….
Pe lângă măsurarea conștiinței de sine a copilului mic, oglinda îl poate ajuta pe acesta să își identifice mai ușor emoția, sa o recunoască și sa învețe cum să exprimare adecvat, VERBAL SI NON-VERBAL EMOȚIILE și ÎNCREDEREA DE SINE, manifestând astfel interes pentru autocunoaştere şi a atitudinii pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

Stegulețul prieteniei – cuvinte pozitive

Lucrul în grup, aduce optimism și dorința de a le spune celorlalți că le suntem aproape, exprimându-ne astfel potențialul de compasiune și de iubire necondiționată.
Pe parcursul traseului terapeutic pe care îl desfășurăm cu copiii, încurajăm lucrul în echipă, o oportunitate perfectă de a-i învăța să colaboreze unul cu celălalt.

Comunicarea, calea către fericire!

Joc de comunicare prin verbalizare și memorare, susținut de “Dragonel”. Copiii au invatat sa recunoască și să-și controleze emoțiile proprii și a celorlalți, au exersat gesturi de bunăvoința, formule de mulțumire, controlul gesturilor și al exprimării verbale atunci când sunt nemulțumiți, dezvoltându-si astfel capacitatea de a ne controla emoțiile.

Vara ~ Anotimpul copilăriei

Vara este cea mai potrivită perioadă pentru copii de a explora, experimenta și a se distra
Curioase să știm cum vă distrați cu piticii în aceste zile toride, vă împărtășim o parte din activitățile noastre delicioase. Prăjitură cu piersici și limonadă cu miere și mentă
Este important ca cei mici să nu petreacă mult timp în fața calculatoarelor, televizoarelor. Părinții trebuie să acorde cât mai mult timp copiilor și să găsească activități comune care vor contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici. Activitățile în aer liber sunt binevenite
Așteptăm propunerile voastre, poze și idei noi de a ne petrece timpul acum în vacanța de vară cu cei mici.

Inside Out – Intors pe dos – Cortul cu emotii

Cu ajutorul jetoanelor magice, copiii au avut posibilitatea de a-și exersa Inteligenţa emoţională ce reprezintă aptitudinea de a identifica, evalua şi controla propriile emoţii dar şi pe cele ale persoanelor din jur.

Poveste de toamna – Cortul cu povesti terapeutice

Activitatile din cadrul atelierului de dezvoltare socio-emoțională i-a ajutat pe cei mici la dezvoltarea abilităților personale și interpersonale (comunicare, relaționare, inteligența emoțională), în creșterea stimei de sine și a auto-conștientizării, în gestionarea comportamentului și reducerea stresului, în dezvoltarea capacităților cognitive prin stimularea atenției, imaginației și gândirii.

Aventuri în traseul autocunoașterii.

Atunci când copiii au ocazia de a experimenta idei în diferite situații și cu o varietate de resurse, ei descoperă conexiuni și ajung la o înțelegere nouă, mai bună și la alte modalități de a face lucrurile. Acest lucru le dezvoltă abilitatea de a gândi critic și, în final, de a pune întrebări și de a găsi soluții creative.