Esti intr-o relatie toxica?

Esti intr-o relatie toxica?

Ești într-o relație toxică? Meriți mai mult! Câteva sfaturi care te vor ajuta!

Cand esti intr-o relatie toxica? Dar când îți vei da seama că este timpul să pleci…?!
Se ştie că o relaţie este şansa de a ne cunoaşte mai bine, de a deveni persoane mai bune, împlinite şi fericite. În momentul în care simţi că relaţia actuală nu mai duce nicăieri, că nu te mai potriveşti cu partenerul, încearcă să-ţi întorci privirea către tine şi nevoile tale, reconstruieşte-ţi autonomia, stabilitatea emoţională şi încrederea în tine, toate acestea ajutându-te să creezi relaţii viitoare mai frumoase, stabile şi împlinitoare.

Puneti-vă aceste trei întrebări:

-Ce parere am despre mine sau despre viață, în general, după ce am petrecut timpul cu această persoană?
-Simt să ignor mesajele sau apelurile telefonice de la această persoană sau să imi anulez toate planurile pentru a mă intalni cu această persoană?
Prezența acestei persoane în viața mea mi-a făcut mai mult rău decât bine?
Dacă cineva te doboară psihic, sau dacă eviți în mod constant pe cineva, poate fi momentul să închei aceea relatie.
Motivele pentru care stăm în relații toxice!
Deși sună ca un clișeu, în cele mai multe cazuri nu ne gândim că poate fi altfel. Așa am crescut. Asta e ceea ce am văzut în copilărie: o mama nefericită, un tată absent, o mătușa ce trecea cu vederea infidelitățile soțului, o verișoară agresată fizic sau verbal, o vecină chinuită în relație, etc.
De asemenea, putem rămâne într-o relație care ne dăunează pentru că suntem dependenți de ea. Pentru că, așa cum e, face parte din normalitatea noastră. Poate să fie normal să suferim, că doar o facem de atâția ani….
Sfat!
Planificați o despărțire cât mai sănătoasă posibil!
Cântărește-ți cuvintele cu atenție.
Fă-ți griji pentru tine și pentru nevoile tale, nu pentru el/ea.
Recunoaște-ți beneficiile pe care relația le-a oferit de-a lungul timpului și exprimați-ă aprecierea pentru rolul pozitiv pe care l-a jucat în viața voastră în trecut.
Poți să alegi ca în viitor să intri într-o altă relație toxică deoarece asta ți-e familară, sau poți schimba tiparul, poți să te vezi, poți să conștientizezi că o relație nu trebuie să fie echivalentul durerii și nu în ultimul rând să te accepți așa cum ești.
“Uneori trebuie să te desparți de cineva ca să-l poți găsi.”- Heimito von Doderer
De aceea ne puteti contacta folosind datele de contact din pagina site-ului nostru: contact sau pe retelele de socializare.
Urmareste-ne si pe facebook!