Ce se întâmplă la psiholog

Ce se întâmplă la psiholog

Ce se întâmplă la psiholog?

Ce se întâmplă la psiholog?! Râdem, plângem, râdem iar, apoi mâncăm biscuiti vegani fără zahăr, bem cafea fără zahăr, totul light evident, vine vara și trebuie să avem grijă la siluetă.

Acum să trecem la lucruri serioase.
Faptul că ai ales să vii în terapie înseamnă că ești o persoană puternică, nu slabă. Este nevoie de curaj să o conștientizezi și să accepți faptul că ai nevoie de ajutor și să îl ceri.

De cele mai multe ori, auzim că :”psihologul m-a sfătuit, psihologul mi-a spus să fac asta sau asta….”. Dragii noștri, psihologul nu dă sfaturi. Sfaturile sunt date de vecini, de prieteni, de părinţi. Dacă veți căuta sfaturi la psiholog, vă aşteaptă o dezamăgire. Oricum, scopul final al unei terapii de succes ar trebui să fie autonomizarea persoanei şi folosirea propriilor sale resurse.

Nu trebuie sa ne ferim de psiholog!

Un alt aspect pe care încercăm să îl lămurim încă, din păcate, este mesajul :”nu mă duc la psiholog, pentru că nu sunt “nebun”; Această “nebunie”, este atribuită prea ușor și în orice context, iar ea este de fapt o pierdere a judecății din cauza unei boli mintale; de care se ocupă psihiatrul! Psihologul se ocupă de persoanele care experimentează un anumit dezechilibru pasager în viaţa lor, în timp ce psihiatrul are pacienţi cu tulburări psihice sau comportamentale care afectează atât persoană în cauză, cât şi pe apropiaţii acesteia, pe termen nedeterminat.

„În derivă“ e un serial din 2010, foarte bine documentat, pe care poţi să-l urmăreşti online dacă vrei să-ţi faci o idee mai „plastică“ despre cum e la psiholog. Unde mai pui că e şi un serial bun prin natura poveştilor şi a actorilor. Dacă ești curios, poți citi despre el aici: https://www.cinemagia.ro/filme/în-derivă-558796/

Oricum, cel mai bine, dacă te gândeşti să faci terapie, este să ai o experienţă la prima mână. Până nu încerci, nu ştii.

 

De aceea ne puteti contacta folosind datele de contact din pagina site-ului nostru: contact sau pe retelele de socializare.
Urmareste-ne si pe facebook!