Când cerem ajutorul Psihologului/Psihoterapeutului?

Când cerem ajutorul Psihologului/Psihoterapeutului?

Când cerem ajutorul Psihologului sau Psihoterapeutului si la ce ne ajuta?

În viață fiecăruia dintre noi apar momente dificile, momente în care avem nevoie să fim sprijiniți. Aceste momente dificile pot surnevi în cadrul unuia sau a mai multor aspecte ale vieții noastre, iți pot afecta viață profesională, relația de cuplu, relația cu prietenii, cu copii sau relația cu tine însăți. Trăim cu toții diverse stări emoționale, trecem prin diverse situații, uneori acuzăm simptome, tulburări fiziologice, psihologie, schimbări de dispoziție, reacții de furie exagerată, dureri, oboseală, lipsă de “chef”, etc.

Mulți dintre noi alegem gestionăm aceste momente de unii singuri. Uneori alegem să mâncam ceva dulce, să bem un pahar de vin sau să luam o pastilă și să ne odihnim puțîn, crezând că totul vă trece. Dar aceste probleme nu dispar decât pentru niste momente sau zile, ele rămân cauza generatoare de emoții, de gânduri, de insomnie, de plâns și de o întreagă paletă de stări neplăcute care ne afectează calitatea vieții.

 

Care sunt comportamentele?

1. Oboseală cronică;
2. Hipersomnie (dormi prea mult);
3. Lipsa somnului;
4. Coșmaruri în timpul somnului;
5. Furie, iritabilitate, invidie;
6. Anxietate în diverse momente;
7. Tristețe;
8. Ai ales să practici infidelitatea sau ai fost înșelat/a;
9. Mănânci compulsiv sau refuzi hrana;
10. Ai tulburări de activitate sexuală;
11. Manifești comportamente adictive (consum de alcool, de diverse substanțe);
12. Dureri ciudate fară a exista un motiv medical
sunt comportamente care ne afectează sănătatea psihică și fizică, comportamente pe care nu le putem neglija și trata cu indiferentă. Psihologul/Psihoterapeutul este cel care te poate conduce să identifici sursele generatoare și să vezi ce anume poți face cu ele, cum le poți rezolva și care sunt căile prin care alegi să faci asta, astfel imbunatătindu-ți calitatea vieții.
De aceea ne puteti contacta folosind datele de contact din pagina site-ului nostru: contact sau pe retelele de socializare.
Urmareste-ne si pe facebook!